Ventilatie

Een goed ventilatie systeem: géén overbodige luxe !
Maak de juiste keuze
 

 

Bij het kopen van een ventilatiesysteem laat je best de prijs jouw keuze niet bepalen. Een ventilatiesysteem is een ingewerkt systeem en dus moeilijk weer aan te passen achteraf.

 

 

 

Een slecht systeem vervangen of aanpassen is dikwijls onbegonnen werk of zal zeker een aardige duit gaan kosten.

 

 
Denk dus twee keer na vooraleer je beslist welk systeem je zal laten plaatsen.

 

 

 

Begin er dus nooit zelf aan zonder je op voorhand uitvoerig te laten adviseren door een vakman.

Voldoende verse lucht binnen

Van het allergrootste belang is dat de woning voorzien wordt van voldoende verse lucht. Wettelijk zijn er minima opgesteld om je woning te ventileren. Wanneer je echter een installatie laat plaatsen, met deze minimum capaciteit, dan kan je in de toekomst een tekort aan verse, propere lucht in jouw woning hebben en meer lawaai…

 

Een luchtdichte woning zoals we die vandaag moeten bouwen, gaat al snel onaangenaam ruiken wanneer er niet genoeg geventileerd wordt.

Daarom gaan we samen met jou aandachtig bestuderen aan welke vereisten jouw ventilatiesysteem dient te voldoen.

  

We kijken naar je huidige gezinssituatie maar ook naar de toekomst, zoals gezinsuitbreiding etc..

Zo geruisloos mogelijk

Een goed ventilatie systeem ontwerpen is maatwerk. Iedere woning is anders en iedere gezinssamenstelling ook. Hierdoor heeft iedere woning zijn specifieke ventilatienoden.

Geluid kan een zeer storende factor zijn in huis. Het is bij een ventilatiesysteem dan ook een extra aandachtspunt dat met zorg dient te worden bestudeerd en behandelt.

 

Een ventilatiesysteem dient zo goed als geruisloos te werken en toch voldoende verse lucht naar binnen te brengen zodat je zelfs met gesloten ramen en deuren goed kan slapen.

Droge lucht voorkomen

In de winter is de lucht echter vrij droog. Hierdoor daalt de luchtvochtigheid in huis systematisch: we voeren de binnenlucht af en halen droge buitenlucht naar binnen.

 

Bij te droge binnenlucht kan irritatie aan de luchtwegen ontstaan door uitdroging van de slijmvliezen.

Er zijn tal van mogelijkheden om dit probleem te verhelpen. Zo kan je een luchtbevochtiger in huis installeren of geschikte kamerplanten in huis te halen.

 

Indien dat niet de aangewezen oplossingen zijn voor jouw woning dan kan je kiezen voor een ventilatiegroep met een warmtewiel. (zie foto)

 

Er zijn groepen (SYSTEMAIR bvb.) op de markt die uitgerust zijn met een warmtewiel ipv een warmtewisselaar. Een warmtewiel zorgt ervoor dat het uitdrogen van de woning wordt tegengegaan.

Welke ventilatieleidingen?

Er bestaan diverse soorten buizen of leidingen waardoor de lucht bij een ventilatiesysteem getransporteerd wordt.

 

Het formaat van de buizen dient aangepast te worden aan de minimum te behalen debieten.

 

De buizen mogen niet elektrostatisch geladen worden: pvc buizen zijn dus uit den boze.

De binnenzijde van de buizen dienen glad te zijn, anders kan vuil zich gemakkelijk gaan ophopen. Er worden best ook poetsopeningen voorzien op gemakkelijk te bereiken plaatsen.

Er bestaan verschillende soorten buizen: ronde, platte, flexibele en stijve. Iedere woning heeft echter zijn mogelijkheden en beperkingen en daarom gaan wij op zoek naar de meest ideale leidingen om het meest optimale resultaat te bekomen.

Onze specialiteiten
Uw comfort is onze prioriteit.

Centrale verwarming

Ventilatiesystemen

Zonne-energie

Cellulose isolatie

Wenst u graag een vrijblijvende offerte?

Neem dan contact op met ons!

ONZE PARTNERS

Uw comfort is onze prioriteit.